سیستم تعلیق زانتیا را بشناسید🚗(0 تا 100)

سیستم تعلیق زانتیا را بشناسید

هرچند که زمان زیادی از تولید آخرین زانتیا می‌گذرد اما همچنان از این خودرو به عنوان یکی از محبوب‌ترین خودروها در جهان و مخصوصاً کشور ایران یاد می‌شود. این خودرو به دلیل داشتن سرعت و شتاب خوب و البته ظاهری زیبا طرفداران بسیار زیادی دارد. هرچند که این موارد تمام دلایل محبوبیت زانتیا نیست و دلیل مهمتری وجود دارد که آن راحتی و نرمی این خودرو می‌باشد که این موضوع به دلیل استفاده از سیستم تعادل در این خودرو می‌باشد. اما اینکه اصول کار سیستم تعلیق هیدرولیک زانتیا چگونه است؟
سیستم تعلیق هیدرولیک زانتیا از چه اجزای تشکیل شده است؟
برای اولین بار در چه سالی این سیستم مورد استفاده قرار گرفت؟
موضوعاتی می‌باشند که ما در این مقاله تحت عنوان اجزای سیستم تعلیق زانتیا را بشناسید، به بررسی آن پرداخته ایم.پس اگر شما نیز مایل به کسب اطلاعات بیشتر در این زمینه هستید تا پایان این مقاله که یکی دیگر از سری مقالات سایت پویان روان سازان می‌باشد، با ما همراه باشید

معرفی زانتیا

زانتیا همان خودروی معروفی است که بیشتر به دلیل راه رفتن بر روی سه چرخ در مواقع ضروری معروف شده است. این خودرو که نام آن سیتروئن زانتیا XX2000 می باشد. دارای ۴ سیلندر و ۱۶ سوپاپ است.حجم موتور این خودرو ۲۰۰۰ سی سی و قدرت موتور آن ۱۳۵ اسب بخار می باشد. حداکثر سرعت زانتیا ۲۰۳ کیلومتر بوده و شتاب آن ۱۰ ثانیه است. این خودرو که یک تن و ۲۶۴ کیلوگرم وزن دارد از یک باک با ظرفیت ۶۵ لیتر برخوردار می‌باشد. مهمترین ویژگی این خودرو نسبت به سایر خودروها حرکت بر روی سه چرخ بوده و این خودرو به مانند ۲۰۶ و ۴۰۵ توانسته است مدت زمان زیادی جزء خودروهای محبوب در ایران باشد.این خودرو برای اولین بار در سال ۱۹۹۲ میلادی بر روی خط تولید سیتروئن در کشور فرانسه قرار گرفت و همچنان بعد از گذشت دو دهه در ایران این خودرو جزء خودروهای محبوب به شمار می رود.

سیستم تعلیق هیدرولیکی

این سیستم که در بسیاری از محصولات خانوادگی سیتروئن مورد استفاده قرار گرفته است، دارای شیش گوی و یک پمپ هیدرولیک مرکزی می‌باشد. به شکل کلی وظیفه این سیستم تطبیق ارتفاع خودرو می‌باشد.همچنین پمپ این سیستم در خودروی زانتیا سیستم هیدرولیک فرمان و ترمزها را نیز تغذیه می‌کند. شاید به همین دلیل است که حساس‌ترین بخش در خودروی زانتیا سیستم تعلیق آن می‌باشد. اجزای سیستم تعلیق زانتیا هر کدام وظایف خاصی را بر عهده دارند که در قسمت‌های بعدی به آن می پردازیم.

تاریخچه سیستم تعادل زانتیا

سال ۱۹۵۵ طراحان شرکت سیتروئن به فکر استفاده از یک سیستم تعلیق جدید افتادند که میله‌ ای و یا فنری نباشد.طراحان این شرکت بعد از چند ماه تحقیق اقدام به طراحی سیستم تعلیق هیدرولیکی نمودند و این سیستم را برای اولین بار بر روی خودرو DS مدل DS19 نصب کردند‌. نصب این سیستم باعث شد که این خودرو از نرمی و راحتی بسیار قابل توجهی برخوردار شود و این موضوع یک انقلاب جدید در خودروهای جهان شد. با گذشت چند سال از طراحی این سیستم، خودروسازان بسیار کمی از این فناوری بهره می‌برند و تنها خودروهایی مانند مرسدس بنز، کادیلاک، لندروور، پژو و جگوار هستند که از این سیستم استفاده می‌کنند. البته این سیستم با نام‌های دیگری در این خودروها استفاده شده است. اما در همه آنها از اجزای سیستم تعلیق زانتیا استفاده شده است.

اصول کار سیستم تعلیق هیدرولیک زانتیا

در مورد عملکرد یا سیستم تعلیق هیدرولیک که از آن به عنوان سیستم هیدروپنوماتیک نیز یاد می‌شود، باید بگوییم که اساس کار این سیستم بر اساس اصل تراکم پذیری گازها و همچنین غیرقابل تراکم بودن مایعات می باشد. این سیستم شامل پیستون، سیلندر و گوی می‌باشد.هنگامی که وزن خودرو به چرخ‌ها وارد می‌شود این سیستم باعث بالا آمدن پیستون در سیلندر شده و در نتیجه روغن خارج می شود. و وارد گوی میشود ، باوارد شدن روغن به گوی گاز داخل گوی متراکم شده و این تراکم تا زمان برابر شدن وزن خودرو ادامه می‌یابد. در نتیجه ضربه‌های ناشی از جاده و غیره را به خود می‌گیرد و از رسیدن این ضربات به کابین جلوگیری می‌کند. و همین موضوع باعث می‌شود که از زانتیا به عنوان یک خودرو راحت و نرم یاد شود.

اجزای تشکیل دهنده سیستم تعلیق هیدرولیک زانتیا

سیستم تعلیق هیدرولیک زانتیا از اجزای گوناگونی تشکیل شده است که مهمترین این اجزا عبارتند از:

1_ پمپ هیدرولیک
پمپ هیدرولیک زانتیا،یکی از مهمترین اجزای سیستم تعلیق زانتیا به حساب می آید. این پمپ دارای ۸ پیستون می باشد، که از آن برای سیستم فرمان و ترمز استفاده می‌شود. از ۸ پیستون موجود در پمپ هیدرولیک ۶ پیستون برای فرمان و دو پیستون برای ترمز استفاده می‌شود.

2_ گوی
همانگونه که در قسمت‌های قبلی نیز به آن اشاره کردیم، گوی یکی از اجزای مهم سیستم تعلیق هیدرولیک زانتیا می‌باشد. گوی توسط دیافراگم به دو قسمت تقسیم می‌شود، که یک قسمت دارای گاز نیتروژن و در قسمت دیگر روغن LHM قرار می‌گیرد. برای اطلاعات بیشتر در مورد گوی زانتیا به این صفحه مراجعه کنید.

3_ روغن LHM
این روغن که از مواد طبیعی تولید می‌شود در سیستم ترمز زانتیا مورد استفاده قرار می‌گیرد و نقش بسزایی در این سیستم ایفا می‌کند. برای اطلاعات بیشتر و خرید روغن lhm اصلی به این صفحه مراجعه کنید.

4_ مخزن روغن
مخزن روغن که در سیستم تعلیق هیدرولیک وظیفه نگهداری روغن را بر عهده دارد. یکی دیگر از اجزای سیستم تعلیق هیدرولیک زانتیا می‌باشد.

5_ تصحیح کننده ارتفاع
این قسمت به عنوان یکی از اجزای سیستم تعلیق زانتیا وظیفه تنظیم ارتفاع خودرو را بر عهده دارد.

6_ شیر کنترل فشار
شیر کنترل فشار به عنوان یکی دیگر از اجزای سیستم تعلیق زانتیا وظیفه تنظیم فشار داخل مدار را بر عهده دارد و چنانچه مداری مسدود شود این فشار را به مدار دیگری منتقل می‌کند.

7_شیر ضد نشت
از این شیر به منظور جلوگیری از پایین آمدن خودرو هنگام خاموش بودن استفاده می‌شود.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *